22 viktiga tips för ett bra mindset som affiliate

Jag har jobbat som affiliate i nästan 5 år. Heltid i ca 3 år. Min business har ökat i princip varje månaden sedan jag startade November 2010. Inte att förkasta att det alltid finns utrymme för förbättring, men det är ganska säkert att säga att jag gjort många saker rätt.

Jag har lärt mig att jobba på väldigt många nya sätt sedan jag började min resa, vissa bra, vissa mindre bra. Att förstå och kunna filtrera ut vilka sätt som är bra och som fungerar för mig är en av de viktigaste delarna till min framgång. Även jag var en gång ny i branschen, och läste väldigt mycket om olika metoder och hur framgångsrika affiliates och entreprenörer jobbar, därför tänkte jag ge tillbaka till världen lite.

Vill du lära dig affiliatemarknadsföring?

Jag har skapat en steg-för-steg kurs i hur du kommer igång som affiliate. Denna kurs är helt gratis och fokuserar starkt på det praktiska. Du kommer lära dig allt ifrån fundamentala mindset (hur du lyckas som entreprenör generellt) så väl som det tekniska (köpa hosting, hur du sätter upp WordPress m.m), samt att hitta rätt affiliate produkter som konverterar.

Kursen är på Engelska och kan hittas här: 7 steps to become a full time affiliate – free course

22 tips för framgång som affiliate:

 1. Perfektion är din fiende. Döda den egenskapen direkt.
 2. Använd RescueTime. Utan tvekan det bästa gratisverktyget för att hantera din tid. Använder den på mina anställda och mig själv.
 3. Lägg inte för mycket tid på länkar. Fokusera på att marknadsföra sajten på riktigt.
 4. Pengar ska användas till att bygga upp företaget. Investera, testa nya saker, anställa fler människor. Ligger dem och rostar på ett bankkonto så tillför dem inget värde.
 5. Gå in med attityden att du inte kommer att tjäna några större pengar på ett projekt inom 6-12 månader. Det tar tid att få upp ett bra pengaflöde.
 6. Följ med i svängarna vad gäller SEO, för tro mig, det ändras. Nya algoritmer kommer, gamla åker ut. Personligen föredrar jag trial & error på egen hand, men du kan också läsa om andras framgångar och misslyckanden. Google Analytics är ett bra verktyg att kunna använda och utläsa.
 7. Samarbeta och arbeta med människor som älskar vad dem gör. Annars tröttnar dem, och tiden som du lagt på att bygga upp ett gott samarbete går förlorad.
 8. Bygg sajter efter mobilen i första hand, och se till att affiliatedelen konverterar lika bra där. Idag använder mer än hälften av besökarna på våra sajter mobil eller surfplattor
 9. Bygg brands! Du får mer pengar sen om du vill göra en exit. Skippa LånaPengarDirektUtanUC365.se domäner om möjligt. Keyword domains fungerar ändå inte särskilt bra längre.
 10. Be inte dina affiliate managers dra åt helvete. Vissa är faktiskt värdefulla att ha (och vissa är såklart helt odugliga). Det ligger iallafall i deras intresse att du ska tjäna pengar och förhandlar ofta gärna upp provisioner åt dig när du börjar bli stor inom ditt segment.
 11. Är du en fikagubbe? Sluta upp med det.
 12. Skala upp återkommande och tidskrävande processer. Mycket av det vi affiliates gör är väldigt monotont, och kan strypa motivationen totalt.
 13. Lär dig att fokusera. Att pilla med saker hit och dit skapar oftast inga storverk. Gör en djupdykning i ett projekt!
 14. Sluta göra saker du tycker är tråkigt eller inte är duktig nog för. Freelancer.com är ett bra ställe att börja.
 15. Fokusera på ett urval av projekt, men fastna inte i något för smalt. Vissa projekt lyckas, vissa misslyckas – oerhört svårt att veta i förtid.
 16. Nätverka mycket, men samarbeta mer. Nästan alla du pratar med dagligen inom din bransch har något som dem kan bidra med. Det bästa sättet att få människor att vilja hjälpa dig, är att hjälpa dem först.
 17. Välj noggrant vilken väg du ska gå inom SEO. Tänker du lura Google, eller köra enligt spelreglerna? Oavsett vilket du kör: jump in with both feet!
 18. Sätt upp en lapp på skärmen där det står: Tomorrow is too late, Just fucking do it eller något annat motiverande.
 19. Ha målsättningen att bli bäst inom ditt segment. Ha en tydlig plan för hur du ska ta dig dit.
 20. Var inte rädd att göra fel. Det finns inga rätt och fel inom Affiliate & SEO, bara olika vägar att gå.
 21. Skapa värde för dina besökare.
 22. Se över vart du lägger din tid, den är det värdefullaste du har.
 23. Ta dig tiden att faktiskt lära dig grunderna väl. Detta är grovt underskattat och kan göra din framgång seglivad.

 

Har du något tips du vill lägga till? Droppa en kommentar nedan!

Post navigation


Dela dina tankar

Din email publiceras inte.