Google Adsense – 20 tips för att undvika avstängning

 Att få sitt Google Adsense konto avstängt är en oro hos många som jobbar järnet för att tjäna pengar på internet. De flesta vet också att det är svårt att få ett nytt konto på Adsense om man redan har blivit avstängd.

Därför tänkte jag gå igenom 20 tips som förhoppningsvis hjälper dig att behålla ditt Adsense konto.

Hur du undviker att bli avstängd från Google Adsense

 1. Läs, förstå och följ dessa regler: https://www.google.com/adsense/localized-terms
 2. Logga bara in på ditt Adsense konto från jobbet eller hemmet. Lite riskfyllt i min mening att logga in från offentliga platser.
 3. Använd inte Adsense på sajter som är under konstruktion eller har lite innehåll.
 4. Klicka inte på dina egna annonser oavsett vart du befinner dig. Google ser mönster i klickbetéendet.
 5. Använd policy på sajten som förklarar villkoren för cookies. På engelska kallad ”Privacy Policy”.
 6. Säg inte åt någon att klicka på dina annonser. Det bästa är egentligen att hålla tyst om reklamen på dina sidor överhuvudtaget utifall någon skulle vilja vara ”snäll” mot dig och klicka på dina annonser.
 7. Ha inte upphovsrättskyddat material på din sajt.
 8. var noga med att se över ditt innehåll på sajten. Innehållet får varken innehålla eller länka till porr, vapen, olagligheter, alkohol, tobak, spel (gambling), hacking osv.
 9. Gör vad du kan för att öka förtroendet. Det kan vara att lägga till ett kontaktformulär, ange ett telefonnummer osv.
 10. Ändra inte i annonskoden du får, den måste vara helt intakt.
 11. Gå inte med i trafikutbytningsprogram som Autosurf program.
 12. Se till att din trafik inte är för inorganisk. Det är ok att viss trafik kommit in av misstag men är större delen av din trafik besökare som har kommit dit av misstag så blir bounce rate väldigt hög – och det är inte bra.
 13. Vissa säger att hög CTR kan göra så att du hamnar i riskområdet. Personligen tror jag inte så mycket på det. Det handlar mer om hur intresserad besökaren är av annonsen. Men ett tummått jag använder är aldrig ha en CTR högre än 10%.
 14. Lägg inte in Adsense annonser i popups eller mail.
 15. Trixa inte med färgerna för mycket så att annonsen blir näst intill osynlig.
 16. Lägg inte in irrelevanta nyckelord med hög CPC (cost-per-click) på sidan bara för att få mer betalt per klick.
 17. Publicera inte din statistik från Adsense på publika forum som Digitalpoint, Warriorforum och så vidare. Två skäl: 1) Det är emot Google’s policy att avslöja eCPM, CTR och sidvisningar. 2) Det finns avundsjuka själar som kanske får för sig att försöka förstöra för dig om du tjänar mer än dem.
 18. Sajter som är gjorda för Adsense skall inte annonseras i Adwords. Detta kallas ”adsense arbitrage”. Som exempel, du spenderar 1 000 kr på Adwords och får 2 000 kr på Adsense.
 19. Visa bara annonser på tillåtna platser. Detta ändrar du i ”Adsense-inställningar > Tillåtna webbplatser > Tillåt endast vissa webbplaster att visa annonser för mitt konto.” Skriv ner alla dina sajter i boxen under.
 20. Till sist så vill jag lägga till en teori jag har. Adsense stänger inte av konton för att de bryter mot reglerna utan snarare för att de konverterar dåligt till annonsörerna. Därför ska ditt mål inte vara att så många som möjligt ska klicka på annonserna, utan att så många intresserade som möjligt ska göra det.

Post navigation


Comments

 • Jim

  Tack för tipsen! Har funderat på att börja köra adsense.

 • Callena

  Jag ser ofta ofta sajter med Adsense på som länkar till casinosajter. Detta är absolut förbjudet enligt Adsenses policy. Detsamma gäller att länka till sexsajter.
  Punkt 13: Jag tror inte du behöver oroa dig. Patrick Berggren har berättat på seo-forum om sajter som haft CTR på över 30% i åratal. Bara inte klickmönstret verkar konstigt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>