Länkbyggning genom forum

En av mina länkbyggningsmetoder består av forum posting (nej, inte forum spamming). Att bygga upp förtroende är för mig en rätt självklar process i länkbyggning, men det kanske inte är det för alla så här är en liten guide på hur du bygger länkar via att posta i forum, på ett bra sätt.
Det är rätt så effektivt då de flesta forumen fortfarande är doFollow.

På kort sikt så händer inte mycket i serpen då de flesta forumtrådarna man postar i är nya och därav lite inlänkar och låg PR.. men på längre sikt så byggs undersidorna upp (forumtråd) av forumets interna länkar och har du tur är det ett ämne som är intressant och som folk gärna länkar till.
Om du vet hur du gör det med effektivitet och lite finess så kan du få en hel del inlänkar som varar, vilket Google gillar.

  1. Börja med att göra lite research. Googla på ”dittnische forum”. Du kan även se om du hittar forumkataloger som listar upp just ditt nische.
  2. Gör en lista på, låt säga, 20 forums. Sortera i prioriteringsordning efter doFollow/noFollow.
  3. Gör någon slags mall där du har lite grundideér på saker att skriva samt data för registreringen (email, namn, signatur osv).
  4. Registera dig på forumen och skriv upp login info. Använd helst ingen signatur.
  5. Börja att posta. Läs trådarna och se vad dem handlar om, vad folk behöver ha för information och se till att dina inlägg faktiskt har något form av värde.
  6. Länka inte till dina webbplatser än. Vänta tills stammisarna och moderatorerna på forumet har fått förtroende för dig. Posta åtminstone 5 inlägg och vänta en vecka. När du sedan väl länkar kommer ingen se det som spam utan mer att du direkterar användarna till en bra resurs.

Lite tips:

  • Ha något av dina huvudord i användarnamnet om möjlighet finns.
  • Om forumet är noFollow så använd ingen ankartext på dina länkar. I såna fall är det bättre att marknadsföra sitt varumärke.
  • Innan du länkar till något, se till att du givit något värde till forumet.
  • Se till att tråden du postar i är relevant till din webbsida. Annars är det rätt onödigt.

Post navigation


Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>