Lirar du också Adsense?

Inget konkret men har surfat runt en del på Digitalpoint och fått meddelanden med frågor i stil med: ”Är Adsense en bra affärsmodell?” eller ”Är Adsense lönsamt?”.

Som jag har förstått det hela utifrån att kollat igenom hundratals med trådar på olika ”tjäna pengar på internet” forum så har folk generellt sätt oerhört lite tålamod med Adsense.
De startar i tron av att pengarna kommer att ramla in på kontot så fort första sajten är ute på nätet. Helt fel inställning!
Man börjar inte tjäna massor av pengar med lätta metoder oavsett vilken bransch man är i, och Adsense är inte ett dugg annorlunda.
Hade det varit kul och lätt så hade alla gjort det och om alla hade gjort det så hade inte det varit något lukrativt med det hela alls.

Det som har varit det svåra för mig är att ha motivationen uppe att fortsätta bygga upp och marknadsföra webbplatser trots att man inte ser någon förbättring i sökpositioner eller inkomst osv. Men efter många rundor av förhoppningar och besvikelser så har jag förstått rätt väl att en stor dos tålamod behövs.

Lite tips. Inte bara Adsense utan generellt att bygga upp sajter.

  • Läs på om allt som innefattar Adsense. Länkbyggning, on-page SEO, artikelskrivning, utforska nya nischen.
  • Använd Googles verktyg –  Du kan se det mesta som har med research och analysering att göra. Google Webmasters, Google Analytics, Google Keyword Tool, Google Trender.
  • Vågar man testa nya saker samt lägga ner tid på detta så kommer man långt.
  • Bygg upp sajter som faktiskt ger ett värde. Skriv bra och unikt innehåll.
  • Tålamod är viktigt då allt du gör återspeglas i resultaten först efter tid (när man till exempel bygger länkar).
  • Har du inget intresse av internet och att bygga webbplatser så är det meningslöst, för hur smart och duktig du än är så kommer års slavande på dina webbsajter krävas och det håller bara i längden om man har ett brinnande intresse för det.

Till sist så kan jag intyga att det mycket väl går att tjäna pengar på Adsense. Du får pressa psykiskt och fysiskt, göra saker fast du inte har lust, göra mer saker fast du inte har lust och så fortsätter det. Just do it.

Post navigation


Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>