Överblick: November

Dags för lilla sammanfattningen över november månad.

Bara för ett par månader sedan var inkomsten min baserad på Adsense till 90%. Nu har detta ändrats i och med att jag startat företag och satsat mer på affiliate. Det känns betryggande att ha olika inkomstkällor istället för att vara 100% beroende av Google (vilket jag egentligen är ändå eftersom att all trafik kommer därifrån, men anyway).

Adsense är fortfarande en stor del av inkomsten. Jag tycker det är enkelt att skapa webbplatser gjorda för Adsense och från skillnad till affiliatesiterna så krävs det inget hokus pokus för att få folk att klicka på annonserna.

Affiliate ökar sakta men säkert. Tyvärr blev en av mina mer lönsammare affiliatesiter om webbhotell straffad i Google och får inte längre sitta i framsätet, och har därmed förlorat all trafik. Men ny site inom webbhotell är på G! Utöver webbhotellen så har mina extremt oprioriterade siter om yogamattor och damkläder fått in sina första sales.

Företaget som jag precis öppnade, SEO Solutions, rullar på bra. För tillfället hjälper jag ett par kunder som främst behöver länkar men lite sidoptimeringar måste göras också. Varför inte dra en länk liksom, bristningar är ju ganska intressanta saker.

Jag varken kan eller vill få fler kunder för tillfället pga tidsbrist. Föredrar att ha några närmre kunder som jag kan leverera stort till samt ha ett längre samarbete med vilket mina nuvarande verkar intresserade av. Men är du intresserad av sökmotoroptimering eller utveckling med WordPress så får du gärna höra av dig ändå så gör vi upp en plan för framtiden.

Dream Builders är ett företag där jag är på skolpraktik just nu sedan några veckor tillbaka, som tidigare i år skrevs om här. Det är alltid en trevlig stämning på kontoret eftersom att schyssta Andreas och Jakob ofta bjuder på bullar samt Eline som sitter och sjunger så vackert . Jag har lärt mig en hel del nya saker på denna korta tid och jag vet att det kommer att hjälpa mig mycket med min egna bizznizz.

Antula som jag tidigare skrivit att jag hjälpt med sökmotoroptimering verkar nu vara inne på ett längre samarbete vilket jag tycket är oerhört kul.

Det var det för November tror jag.

Post navigation


Comments

 • Nabil

  Ett tips är att inte länka till din nya sida om webbhotell från den straffade domänen. Det kan ju inte innebära något positivt :)

  Kul att det går framåt förresten.

  • Jontz

   Jag tror inte på att det är så lätt att sabba för nån,
   men det är möjligt att den inte ger kraft.

 • Stefan Nilsson

  Kul att läsa mer om dina projekt och vad du har gjort denna månaden. Det låter väldigt klokt att flytta fokus från AdSense till affiliatemarknadsföring och det är något jag själv har gjort senaste halvåret. Det absolut bästa är utan tvekan att 1 sale kan betala en domän vilket gör att arbetsmängden minskar drastiskt när man inte hela tiden måste slåss om förstaplatsen. Personer som är på jakt efter att köpa något tenderar att leta djupare än första 3 resultaten.

  • Jontz

   Trevligt att du tycker det är kul att läsa om mig.
   Jag håller definitivt med dig på sista saken. Letar man efter produkter så vill man ha det bästa och av den anledningen kryper inte latheten fram på samma sätt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>