Överblick: September

Nu har jag varit igång och tjänat pengar på internet sedan Mars 2009 (på den tiden var det kanske 10 kr/månad), och det är dags att börja se det som mer än en hobby. Från och med nu tänker jag dokumentera varje månad lite snabbt här på bloggen.

Mycket gott har hänt denna månad. I Augusti så hade inkomsterna på Adsense sjunkit ganska ordentligt men nu i September har allt börjat rulla fint igen och är nu uppe i samma inkomst som Juli vilket var den bästa månaden som jag haft på Adsense.

För cirka en månad sedan skrev jag om hur dåligt min första affiliatesajt konverterade. Efter att ha lagt in mer innehåll, bytt design och sökmotoroptimerat sajten lite mer så har jag fått in några  sales (hela 3 st). Och?.. kanske ni tycker, men jag har precis börjat med affiliates så detta är rätt storartat för mig. ;- ) Nu har jag lite mer motivation med fler affiliatesajter som ska åka upp och byggas på!

Det känns verkligen som min lilla hobby här har börjat gå över till något mycket större.

Lärdomar jag vill dela med mig av denna månad:

 • 1 dålig månad betyder absolut ingenting. Det kan inte alltid gå bra. Så tappa inte motivationen för det.
 • Ha tålamod, speciellt när det gäller att sälja. Fortsätt trixa &  fixa, finjustera och hitta nya sätt att locka besökaren till köp. Små ändringar kan faktiskt göra mer än vad man tror.
 • De flesta besökarna förstår att du har ett intresse av att tjäna pengar på dem så det är ingen idé att försöka mörklägga det. Rakt på sak är alltid bäst.

Arbetstid

Jag har jobbat mer den här månaden än vad jag brukar. Enligt min tracker 84 timmar, men räknar man med lite annat som indirekt är jobbrelaterat så är det nog runt 100 timmar.

Post navigation


Comments

 • Kim

  3 sales på en månad är rätt riktigt bra om det rör sig webbhotellsajten din. Det är ju rätt bra provision på dessa har jag fått erfara. Jag har ju http://www.whotell.se själv som jag håller på att bygga upp.

 • Jontz

  Provisionen på webbhotell är grym ;-)

  Kul att det inte bara var jag som tyckte det var bra att få 3 sales då. Hoppas på minst 3 till i Oktober!

  Gillar din sajt. Enkel men förtroendeingivande.

 • Andreas Johansson

  Ett tips i stället för att bygga upp nya sidor som kommer bli halv färdiga så rekommenderar jag starkt att du kör vidare på din webbhotells sida. Bygg upp mer länkar, tävla om be bästa sökorden (webbhotell), bygg upp mer artiklar för att få in mer longtail sökord.

  En sida kommer aldrig vara klar, det har jag lärt mig.

  • Jontz

   Först tänkte jag hålla med men jag tycker nog att det är bättre att ha många bollar i luften samtidigt. Totalt sätt får jag mer gjort om det finns mycket som måste göras. Sen gillar jag att experimentera med nya sajter, vissa blir visserligen riktigt dåliga och skräpar bara ner internet men och andra sidan drar jag massor av lärdom från såna sajter också.
   Ska börja med ”temavecka” där jag ger en veckas dedikation till en viss sajt och se om fokusering på specifik sajt ger effektivare arbete.

   • Nabil

    Jag håller faktiskt med dig. Det är mycket mysigare med många bollar i luften än bara en hemsida som inte riktigt konverterar bra.

    Hade till en början runt 3 hemsidor som jag tänkt satsa allt på, men jag insåg sedan att det inte skulle vara värt. Så jag startade 7 till, och det var ett mycket smart drag av mig kan jag säga dig. Ha ha.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>