Så här går affärerna och livet 3 år senare

Hej där! Jag har inte bloggat här på över 3 år. Det sista blogginlägget skrevs ungefär i samma veva som jag drog till Malta. Då var jag 19 år, om en månad fyller jag 23. Tiden går. Man kan väl säga att jag bestämde mig för att fokusera på viktigare saker, vilket är klokt när man är i uppstartsprocessen. Det finns nämligen så mycket bättre saker att lägga tiden på än att blogga. Tänkte iallafall försöka väcka lite liv i bloggen igen och förhoppningvis komma och igång och blogga ett par gånger i månaden eller när lusten faller in.

Jag har bestämt mig för att spara dem gamla blogginläggen, även om kvalitén inte är den bästa. Tycker själv det är kul att kolla tillbaks på och kanske likaså för er läsare.

I detta inlägg tänkte jag summera ihop allt intressant som har hänt och lite vad jag har åstadkommit med min business sedan jag flyttade till Malta. Det känns som att nu är en bra tid att göra det, så här efter 3 år på ön.

Gått från hobbyaffiliate till heltidsaffiliate

Det var någonstans runt Januari 2012 då jag blev en heltidsaffiliate och levde helt och hållet från intäkterna av mitt företag där större delen kom från affiliate. Ungefär samtidigt satt jag på ett flyg ner till Malta med planen att permanent bosätta mig där. Då handlade det om intäkter på ca 25 000 kr – 30 000 kr per månad. Hade även en hel del sparade pengar utifall att allt skulle gå åt skogen. Trots att det ekonomiska inte var så stort problem just då så var det självklart väldigt pirrigt att pallra sig från datahörnan i mammas lägenhet till att komma till ett nytt land där jag behövde hitta lägenhet, starta upp bolag, och skapa ett nytt liv som 19 åring. Men det dröjde inte så länge innan jag förstod att det skulle bli rätt enkelt. Malta tog så gärna emot en liten entreprenör som mig.

Sedan jag anlände till den trevliga medelhavsön så har livet verkligen fått sig en skjuts i rätt riktning. Har haft väldigt skoj här, samtidigt som jag har jobbat på väldigt hårt med mitt företag.

4 bra saker med att bo på Malta:

  • Den allmänna entreprenörsandan hos folket. Alla jag umgås med här är entreprenörer på ett eller annat sätt.
  • Lågt skattetryck (läs mer om Maltabolag här).
  • Klimatmässigt betydligt bättre än Sverige. Något för kallt på vintern (15C), något för varmt på sommaren (35C). Sol 300 dagar/år.
  • Väx snabbare, anställ billigare personal.

Är du i samma sits som jag var, så skulle jag verkligen råda dig att tänka till lite extra om Sverige verkligen är rätt plats att vara på. Hojta till i kommentarsfältet nedan om du har vägarna förbi hit så tar vi en kaffe i solen.

Intäkter Januari 2012 till Januari 2015

Så här har min affiliate business växt sedan Januari 2012

Så här har min affiliate business växt sedan Januari 2012

Skaffat kontor & anställt personal

Företagets intäkter ökade varje månad och jag bestämde mig för att hitta en separat kontorslokal och skaffa en anställd. Det var kul och lärorikt, och denna person är kvar än. Ett tag senare skaffade jag en till anställd, vilket även det var ganska lärorikt, men tyvärr blev det inte lika långvarigt.

Tanken på att anställa massa folk dog tyvärr i ungefär samma veva, vilket var tur det, då jag några månader senare bestämde mig för att jag kanske borde ta tillfället i akt och resa så mycket jag kan innan jag binder upp mig för mycket. Tänker mig att jag reser av mig innan jag bygger upp ett företag som är för beroende att jag är på plats. Jag kommer om nån månad fly ön på obestämd tid och resa runt lite i världen tills jag ledsnar på det och känner för att återvända. Med största sannolikhet kommer jag då tag i att anställa folk igen.

Förbättrad livskvalité

Det var rätt mycket fest till en början och jag levde i största allmänhet väldigt ohälsosamt med pizza, ciggaretter, snus och alkohol. Dessa saker i kombination med utebliven träning gör en ganska nergången mentalt och fysiskt. Livet var faktiskt riktigt fint ändå. Lyckligtvis gick denna period över efter nåt år och fokus ändrades snabbt till att bygga upp företaget och börja leva mer hälsosamt. Rökningen, snuset, alkoholen och skräpmaten har jag slutat med. Idag lever jag på grillat, tränar varje dag, lägger mest fokus på business och reser så ofta jag kan.

Skillnaden att sitta och jobba på Malta i jämförelse med Sverige är enorm för min del. Bara grejen att kunna äta lunch i solen på vintern gör det hela värt det.

Detta kan man tänka sig inte har så mycket med mitt företag att göra, men det har det verkligen. Underskatta inte hur mycket en sund livsstil kan göra för din arbetsmoral och effektivitet.

Även om jag inte varit så aktiv här på Jontz.se så har jag gästbloggat lite här och där senaste året. Läs gärna:

Post navigation


Dela dina tankar

Din email publiceras inte.