Tips för bättre internetentreprenörskap

När man jobbar som internetentreprenör så är det sällan man verkligen måste göra något. Ingen kommer att skälla på dig för att du inte gör det i tid, eftersom att du är din egna chef. Men desto mer och snabbare man gör saker desto bättre blir belöningen, det vet man ju..

Jag vill tro att orsaken till att vissa lyckas och andra misslyckas är att de som misslyckas skjuter upp saker för mycket.  Man väljer att göra saker senare, intalar sig själv att ”nu är ingen bra tidpunkt”.

Det påminner väldigt mycket om mig själv för bara ett år sedan. Istället för att göra det som betydde något valde jag ofta att hitta på ursäkter att inte göra det. Det som fick mig att ändra mig, ganska omedvetet, var att arbetet gav mig väldigt bra resultat. Det var som en bekräftelse på att jag i alla fall gjorde någonting rätt, och då kändes det roligare att göra saker.

Frågan är bara hur man ska bryta mönstret, rutinen att skjuta upp saker.

 • Ta tag i saker. Spelar ingen roll vad det är. Sluta fundera på om du har ”tillräckligt med inspiration” och gör det bara istället. Däremot är planering viktig, men när den är klar så just fucking do it.
 • Tänk på orsaken bakom varför du gör uppgiften. Vi tycker det är kul att välja att saker att göra, men mindre kul att faktiskt göra dem. Skiter du i saker så bryter du dina egna löften och det gör knappast nåt roligare.
 • Tänk att du bara ska göra lite av uppgiften. Det är bättre att börja med uppgiften än att dra den efter sig.
 • Man vinner så jäkla mycket på att agera direkt. Då menar jag inte att man inte ska tänka igenom viktiga saker, utan att när den delen är klar så går man på nästa moment vilket är att utföra.

Nu är det dags att få saker gjort. ;-)

Post navigation


Comments

 • Per

  Så sant så. Brukar också köra ”just do it”, bättre att få något gjort än inget alls. Ibland blir inte projektet perfekt, men man lär sig alltid något utav det.

 • Nabil

  Som Nike brukar säga: JUST DO IT!

 • J.

  Oerhört inspirerande! Ska försöka ha detta i åtanke!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>