Vad händer med PageRank?

Flera gånger per vecka den senaste månaden har PageRank hela tiden ändrats för ett femtiotal av mina webbplatser. Från 0 till 4, från 4 till 3, från 3 till 1 och sedan till 4 igen – är bara ett exempel på hur PageRank flugit upp och ner för mig. Innan detta hände så var det vad jag vill kalla en huvuduppdatering av PageRank som skedde nån gång i slutet av Juli, och det var den första på ett ganska bra tag (innan dess var 21 januari om jag inte minns fel).

Vad håller Google på med? Visst gillar jag att det händer saker i PR-baren men när det sker så här ofta känns bara PR helt och hållet irrelevant.  Först misstänkte jag att det var cacheproblem, men jag dubbelkollade på flera olika datorer. Den enda teorin jag har kvar att tro på är att Google har börjat köra PR-uppdateringar varje månad, men att det sker i olika segment vilket gör att det blir utspritt över hela månaden. Men varför skulle de börja med frekventa uppdateringar nu helt plöstligt?

Är det någon som upplever många PR-förändringar så plöstligt?

Post navigation


Comments

 • Nabil

  Jag tycker det är megasoft med uppdateringar så pass ofta. Nästan så man skulle kunna börja gå på PR igen :)

 • Johan

  Håller med Nabil till 100% :)

 • Kristoffer Wedholm

  Tätare uppdateringar gör ju pagerank-värdet lite säkrare att gå på. Som det var förut kunde en sidas styrka ha förändrats mycket från då exporten gjordes. Jag tror på en sund kombination av relevans, länkplacering och styrka.

  • Jontz

   Jo visst, men det har visat sig att PR inte alls är rättvist i proportion med länkarna.

 • Jimmy

  Hade samma problem med min gamla blogg.. verkar ligga rätt stabilt nu. Är pagerank något att ”räkna” med överhuvudtaget i framtiden?

  • Jontz

   Jadå, det tror jag absolut.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>