WordPress – noindex på kategorier?

Denna morgon upptäckte jag en viktig sak jag aldrig ens lagt en enda tanke på tidigare, nämligen att All-In-One SEO Pack har noindex på kategorier som default.

Jag har aldrig riktigt tagit mig tiden att kolla igenom alla alternativ särskilt noga. Nu upptäcker man att inga av mina kategorier på över 50 WordPress siter är indexerade i Google. För vissa kanske det inte gör någon större skillnad om kategorierna finns med i Google eller inte men för ganska många av mina egna siter så kan jag tänka mig att det kan öka trafiken märkbart. Ett exempel på detta är en av mina receptbloggar om italiensk mat som har en bra kategoristruktur och mycket sökord i sig.

Ta recept på italiensk pasta till exempel, det kan det nog vara en hel del sökningar på. Jag har inte gjort någon research på den frasen, bara ett exempel.

Vi får se om ett par veckor när Google fattat att alla noindex-taggar är borttagna och se om det är nån markant ökning i trafik på nya söktermer. I och med att jag nu gjort ändringen på cirka 50 siter så ska det bli spännande att se.

Är det bara jag som tog för givet att kategorierna indexerades som default eller har andra också gjort den missen?

Relevans till Googles sökrobot som snart indexerar detta blogginlägg: recept på italiensk pasta.

Post navigation


Comments

  • Nabil

    Jag såg till att ticka ur den boxen så fort jag fick syn på den. Jag hatar noindex.

    Speciellt på kategorier. Jag har börjat få lite trafik via mina :)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>