WordPress tolererar inte satelliter

Jag har byggt upp en hel del WordPress-bloggar, som mer eller mindre klassas som satellitsiter av WordPress, och nu fick jag känna på konsekvenserna av att använda WordPress bloggtjänst som en länkresurs. Tretton bloggar försvann pga jag ”deltagit i en sökmotoroptimeringskampanj”, som dem beskriver det i majlet. Inte big deal men visst, en hel del tid har man lagt ner på bloggarna.

Jag är ganska sur men har ändå förståelse för att dem vidtog den här typ av åtgärd för att motverka onaturliga länkar. Det som jag däremot inte har förståelse för är att vissa av dessa bloggar faktiskt inte var satelliter, utan gamla hederliga projekt som jag lagt på is.

Poängen med detta inlägg är bara att göra dig medveten om att många dina WordPress-bloggar kan straffas om en av dina bloggar skulle klassas som satellit, oavsett om de ligger på olika WordPress-konton.

Post navigation


Comments

 • Petter

  Jag arbetar inte mew wordpress.com just nu, men bra information med tanke på framtiden.
  Tack!

  Petter

 • Nabil

  Samma sak hände mig på blogg.se…

  • Jontz

   Noterat. Försiktig får man bli framöver.

 • Urban

  Står reglerat i avtalet för WordPress och en hel del andra gratisbloggar vilket innehåll som inte accepterat enligt reglerna.
  För WordPress ”…unwanted commercial content designed to drive traffic to third party sites or boost the search engine rankings of third party sites,…”

  Bättre att lägga upp det på egna domäner även om det blir en högre kostnad så är det det säkraste alternativet.
  För även andra typer av bloggar kan bli avstängda även om innehållet är som man tycker oskyldigt och inte innehåller stödlänkar till sidor.
  Jag hade en del debatter med foliehattar som av oförklarlig anledning fick sina bloggar stängda, Expressens tror jag det var. Och nej jag hade inte anmält dem, tvärtom jag tyckte de vara rätt så roliga att läsa.

  • Jontz

   Mm, absolut säkrare metod, men något säger mig att om jag ändå ska köpa domännamn och hosta dem på ett webbhotell så kan jag lika gärna göra dem till användbara och kvalitativa siter.

   Just nu sprider jag ut satelliterbloggarna över många olika bloggtjänster, samtidigt som jag försöker fokusera på att ge dem mer omsorg.

 • undersökning

  Usch vad tråkigt! Jag har haft lite planer faktiskt för egna projekt så detta var bra info, såg även längre upp att blogg.se även inte heller tillåter detta.

 • Seotjejen

  Håller med Urban om att det alltid är lite riskabelt med alla gratisbloggar, man kan inte styra över dem helt fritt.
  Så även fast det kan kännas lockande att använda sig av gratisbloggar, är det nog värt att betala för att vara egen, med tanke på den frihet detta i förlängningen innebär.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>