Webbhotell

Letar du efter webbhotell? Här tipsar jag om de 4 bästa, enligt mig då. Ingen garanti på att du aldrig kommer stöta på problem, men är du mindre kunnig på området och vill sätta upp ett par sajter snabbt så kan denna lista vara att gå efter.

Inga webbhotell du hittar i Sverige är perfekta. Räkna med en sämre kundsupport och högre nertider på webbhotell i Sverige än exempelvis USA och Tyskland.

Inleed

Läs mer på www.inleed.se
inleed_webbhotell

Inleed är ett ganska nytt webbhotell. Jag har själv inte använt Inleed, men har hört väldigt mycket fint från många jag känner som har webbhotell hos dem. Ett bra nybörjarhotell med vettig prislapp som ändå är robust.
Så om du vill komma riktigt billigt undan utan att kvaliteten får lida tycker jag att du ska titta närmare på dem. Deras billigaste webbhotell kostar bara 19 kr/mån och deras fetaste kostar 99 kr/mån. De ger dig inte lika stort utrymme som många andra webbhotell gör, men 1 GB – 40 GB får du beroende på vilket webbhotell du väljer. Det här är trots allt ett snabbt och stabilt webbhotell som du kan knyta hur många domäner du vill till, men inget webbhotell om du behöver lagra stora mängder filer. Att supporten är snabb och kunnig och kontrollpanelen är smidig är två andra stora plus med Inleed.


City Network

Läs mer på www.citynetwork.se
cn_webbhotell

City Network är ett av de mest kända webbhotellen i Sverige och det är faktiskt är ett riktigt bra webbhotell, även om det inte går att förneka att City Network har haft sina problem. De hemsidor jag har lagt på City Network har självklart drabbats av driftstörningar och nertider, men det är väl så det är generellt i den svenska webbhotellsbranschen. Svarstiderna på supporten är oftast bra.

Det här är ett perfekt webbhotell för dig som vill lägga upp många hemsidor eftersom du får hela 250 GB i utrymme och det passar även perfekt för nybörjaren eftersom kontrollpanelen är extremt enkel att använda, om lite seg ibland. Du kan även installera WordPress med ett enda klick direkt i panelen. För bara tio spänn i månaden under det första året får du ett utrymme som räcker till massor av hemsidor, sen kostar det inte mer än 74 kr/mån. Det är mer än okej.


Webbdo

Läs mer på www.webbdo.se
webbdo_webbhotell

Om du vill komma billigt undan men samtidigt behålla prestandan så kan jag tipsa om Webbdo. Deras största webbhotell på 15 GB kostar för närvarande bara nio spänn i månaden eftersom de har en pågående kampanj just nu (hållt på ett tag), gäller första året. Trots det löjligt låga priset är det faktiskt ett helt okej webbhotell, det har en fin prestanda och en bra upptid (en av de bättre i Sverige). Om du kan tänka dig att slänga upp tre tjugor till i månaden får du mer än tre gånger så stort utrymme och ett obegränsat antal tilläggsdomäner, databaser och e-postadresser. Supporten är snabb, kunnig och vänlig som det brukar vara när man vänder sig till en lite mindre aktör eftersom de kan ta sig tid med sina kunder. Själva säger Webbdo att de ger mer än vad du betalar för och det kan jag hålla med om. Pierre som driver webbhotellet är också en flitig entreprenör, så det kommer fortsätta gå i rätt riktning.


One

Läs mer på www.one.com
one_webbhotell

One är ett webbhotell med väldigt låg prislapp, dock med en hel begränsningar. Webbhotellet är enkelt att hantera, det är snabbt & stabilt, du kan installera WordPress med ett klick eller använda deras mycket smidiga hemsideprogram och det har alla funktioner som ett bra webbhotell bör ha. Ännu ett bra webbhotell för dig som är nybörjare och endast har ett fåtal simpla webbplatser.

Detta webbhotell kostar bara 15 kr i månaden. De har alltså lyckats med något som många andra misslyckats med, att skapa ett riktigt bra och lätthanterligt webbhotell till ett vrakpris. Okej, Ones webbhotell är inget för dig som funderar på att dra upp en massa sajter men om du bara ska ha en enda hemsida eller blogg så är det här definitivt webbhotellet för dig. Det är nämligen den målgruppen One vänder sig till.


Har du också några inputs om webbhotellen ovan eller tips på andra bra webbhotell? Skriv i så fall en kommentar nedan!


Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>