Sommaruppdatering

Varit på Malta 3 veckor, sedan landstället i Skärgården 1 vecka och nu precis hemkommen från Dalarna där jag ägnat mig åt fiske. Nästa vecka sticker jag till Norrland för att storkröka, efter det blir det ett entreprenörskollo i Falkenberg med Dream Builders och ett tiotal andra entreprenörer inom SEO.

Det jag försöker säga är att det blir väldigt lite gjort i jobbväg..

I september berättade jag hur årets mål för 2011 skulle se ut. Nu tänkte jag uppdatera lite och sätta in nya mål.

Målen för 2011 uppnådda

Målen såg ut som följande:

1. Gå ut gymnasiet med fullständiga betyg
Tog studenten 10:e Juni och fick mycket bättre betyg än vad jag förväntat mig. Vilken frihet att slippa skoltramset.

Nu är det 100% satsning på olika SEO jobb. Till stor del mitt egna företag, men också Antula och Dream Builders där jag är anställd som sökmotoroptimerare.

Syrran och jag på studentdagen. Blev rolig bil istället för flak.

2. Starta företag
Sedan November 2010 driver jag företaget SEO Solutions och det går mycket bättre än vad jag nånsin vågat hoppas på. Jag trodde att en stor del av inkomsterna var temporära men det har visat sig att det är lite mer långsiktigt än så.

3. Öka inkomster med 50%

Definitivt uppnått. Har inte räknat på exakta procent men det är inte svårt att se att ökningen ligger på minst 50%.

Sista månaderna har det blivit inköp på ca 100 domäner som alla ligger under utveckling. Några projekt som jag förmodligen kommer att satsa mycket mer på är bland annat kopcentrum.nu, en informationsportal där alla Sveriges centrum tillsammans med butiker listas. Ett annat projekt som jag kommer prioritera är presenterna.com, en heltäckande presentsajt som kommer ge presenttips på alla olika presenter till många olika evenemang och högtider.

4. Ta körkort och köpa bil
Även lyckats med detta. Kuggade på första uppkörningen – enligt mig själv hade jag aldrig kört så perfekt som jag gjorde den under timmen i hela mitt liv. Andra uppkörningen blev jag godkänd på – detta trots att jag begick ca 10 misstag som verkligen rör säkerhet i trafiken. Vilket jävla lotteri.

Bil är även köpt. Det blev en Saab 9-3 2.0 Turbo med 185 pigga och glada hästar.

Nya mål

Nu har jag berättat om hur det har gått med de gamla målen. Nu till framtiden..visserligen inte 2011 men saker ska förberedas.

Bosätta mig i Malta och starta Maltesiskt bolag (LTD)

Ja, tillsammans med morbror ska jag bosätta mig i Malta i Februari 2012. Jag är trist på livet i Sverige och är enormt sugen på att leva lite annorlunda. Efter Maltaresan på 3 veckor så fick jag en stark kärlek för Malta och tänker passa på att flytta dit medan man kan och inte är uppbunden av familj och anställningar. Hos de företag jag är anställd på nu kommer jag fortsätta jobba på fast på distans. Det är en av fördelarna med att jobba via internet. :)

Hur länge jag ska bo i Malta vet jag inte, men det kommer bli minst 2 år. Beroende på hur jag trivs och hur företaget går så är det fullt möjligt att jag stannar längre än så. Varför jag väljer just Malta får ni lista ut själva.

Istället för att jobba via det svenska företaget så kommer jag tillsammans med morbror starta ett Maltesiskt bolag som kommer hålla på med samma saker som nu, fast lite mer breddat, d.v.s mer marknadsföring snarare än bara SEO.

Slänger upp några bilder från Maltaresan:

Jobb från balkongen

Saint Julians

Shoppingcenter i St Julians

Utsikt över Mellieha

Mellieha Bay

Spinola Bay

Sliema strandpromenad by night

Solnedgång medan man äter kvällsmat

Post navigation


Comments

 • Stefan Nilsson

  Kan inte säga annat än att jag själv blir sugen att flytta till Malta :)

  • Jontz

   Visst är det vackert. :)

 • Petter

  Hej!

  Vad roligt att jag hittade din webbplats!

  Nu skall jag ofta återkomma hit!

  Lycka till mannen!

  • Jontz

   Hej, du har varit inne här tidigare och kommenterat. Du har mig även på Facebook.
   Men kul att du hitta tillbaka.

   Lycka till själv!

 • Johan

  Bilderna säger mer än 1000 ord, sen det där med skatten på Malta kan man ju inte klaga på heller ;)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>