Lite insikt om Affiliator

Jag känner mig ytterst tveksam till att fortsätta att använda affiliatenätverket Affiliator.com. Jag har använt Affiliator i 1 år och fått 2 utbetalningar totalt. Alltså inte en så stor del av affiliateinkomsterna.

Delar med mig av mina erfarenheter i detta inlägg. Absolut ingen smutskastning, just speaking out the truth.

Som ni vet har City Network rea på webbhotell under December månad. Eftersom att jag har en affiliatesite om webbhotell tänkte jag att jag passar på nu att köpa när det ändå är rea. Provisionen på Affiliator för webbhotellet ligger på 300 SEK. Jag köpte webbhotellet, väntade ett par dagar och såg att ingen provision hade kommit in för det, klicket hade inte ens registrerats.

Jag skickade iväg ett supportärende till Affiliator (2010-12-02).

"Jag köpte City Network igår genom min sajt x. Jag har inte fått någon provision än. Har kvitto. Hoppas att detta bara är en ren miss av City Network."

Till svar fick jag:

"Hej!
Såg nu att deras tracking kod inte låg kvar på deras sajt. Jag har kontaktat dem och bett dem lägga upp den på nytt så vi kan spåra alla sale.
Det är inte meningen att du själv ska ta del av dina egna program, du får ersättning för den här gången men de är egentligen fusk. Jag är snäll idag eftersom deras tracking kod var borta!"

Alltså OK, det känns ju inte så tryggt och väcker en hel del frågor inom mig. I detta fall kunde jag veta att köpet inte blev spårat eftersom jag själv köpte. Det hade jag aldrig fått reda på annars. Hur många köp skulle gå förlorade då? Är det fler annonsörer som ”inte har kvar tracking koden”?

Gällande fusket så visste jag inte att det strider mot deras regler. Annonsörer som inte vill att man ska köpa via sin egen länk brukar också skriva det. Det är deras skyldighet att informera om vad som gäller.

Nu väntar jag en vecka. Ingen provision. Kollar status på mitt supportärende: ”Löst”. Skickar iväg ett nytt. Väntar en vecka. Inget svar, däremot är nu även detta supportärende’s status: ”Löst”.

Den 16:e December skickar jag iväg ett nytt:

"Hur går det med provisionen?"

Idag, den 22:e december kvällstid, har jag varken fått svar eller provision.

Problemet här är inte att jag inte fick provision. Problemet är att han skötte det så jävla oprofessionellt och säger att jag ska få provision för det och sen svarar han inte mig alls.

Utöver det här kalaset så finns det ett par saker till jag stör mig på:

 • Vissa annonsörer är helt inaktiva. Det resultaterar i att man får vänta 14 dagar för att bli godkänd till programmet, bl.a City Network och Sajthotellet.
 • Det tar 1 minut att logga in och har varit så ett bra tag – tyder på att ingen jobbar för att utveckla systemet.
 • Följande sale ligger är fortfarande markerat som ”Ej godkänd ännu”: 2010-12-06 16:08 Sajthotellet    Avslut    S:200.00SEK

Av dessa anledningar så tycker jag att det är fruktansvärt otryggt att ha Affiliator som en av sina stora affiliateleverantörer då jag värderar pålitlighet väldigt mycket. Ungefär samma sak hände för ett par av mina kollegor på Dream Builders vid samma period.

God jul affiliator.

Uppdatering: Nu har jag fått provision för City Network. Sajthotellet’s avslut ligger fortfarande under granskning. Det är den 17:e Januari 2011 idag.

Post navigation


Comments

 • Nabil

  Se följande tråd borta på WN: http://www.wn.se/t31024-15-44.html

  Som jag sa i tråden så låter in Affiliator särskilt lockande…

  • Jontz

   Usch, kommer få mardrömmar av det här!

 • Stefan Nilsson

  Affiliator har jag sedan länge gett upp hoppet om. Sak samma med Frossle (varning!) och Double. Istället trivs jag bra med Adtraction och Adrecord där jag i det senare fallet har väldigt stort förtroende för Jonny.

  • Jontz

   Känner Jonny jag med, trevlig kille. Har migrererat alla produkter som fanns till Adrecord nu. :)

   Jag är mycket intresserad o se vad du har att säga om Double, och framför allt Frossle då jag använder dem en hel del.

  • Jonny / Adrecord

   Tack Stefan och Jontz för förtroendet!

   Just i det här fallet vad gäller att publisher får köpa eller inte via egna länkar har vi lagt upp som en specifik parameter på respektive programs sida i programkatalogen för att tydliggöra vad som gäller för varje annonsör. Jag jobbar för att varje annonsör ska tillåta köp från egna länkar av flera olika anledningar (de flesta tillåter idag), bland annat för att jag tycker att det är rätt att som annonsör ge ”rabatten” till sina samarbetspartners och för att få en en extra kvalitetssäkring av att trackingen fungerar som den ska. Publishers kan hjälpa oss att hålla koll på att den fungerar som den ska helt enkelt då det inte är helt lätt att lösa alla gånger även om vi har varningssystem och flaggor för detta etc.

 • Pontus

  Jag blir alltid lika orolig när jag läser såna här blogginlägg. Har ca: 70% av mina affiliate-inkomster från Affiliator och 30% av mina totala inkomster från Affiliator.

  Men trots att liknande kommentarer dykt upp under flera månader har jag inte haft några större problem med utbetalningar eller support.

  Cynikern i mig antar att liknande inlägg är kopplade till bannern ”Vill du tjäna pengar? – Adrecord” här på jontz?

  Med det sagt så är inte all kritik mot affiliator obefogad – frågade varför de inte tog bort inaktiva program från sin startsida för 2 månader sedan och inget har hänt så något är ju knas. Men sålänge betalningarna kommer i tid och supporten svarar kör jag vidare med affiliator… :)

  • Jontz

   Allt det jag skrivit här stämmer till 100%. Att det inte hände dig kan antingen vara att jag haft mycket otur eller så är det du som haft tur. Väljer att tro på det senare då jag hört och läst om mycket klagomål gällande Affiliator av andra i branschen.
   Kul att Affiliator fungerar för dig i alla fall. Lyckligt nog så nu på senare tid har jag upplevt mer engagemang och snabbare svar från supporten.

 • Daniel - Affiliator

  Hej Johannes!

  Jag råkade se detta inlägg på din blogg idag och var tvungen och komma med en kommentar och ett svar till dig och almenheten.

  Affiliate-marknadsföring handlar om driva försäljning till annonsörens hemsida, det är inte meningen att Affiliates ska få ”rabatt” på egna köp. Han eller hon får en provision för sin prestation. Vill man få rabatter så vänder man sig till en rabattsajt eller liknande. Skulle alla börja göra köp via sina egna affiliatekonton och inte driva någon trafik så skulle det inte finnas några annonsörer kvar. Självklart tycker jag att det är okay att testa köp för se så det fungerar och vill man köpa och få ”rabatt” så ska det vara från en aktiv Affiliate som frågar annonsörern om det är okay.

  Anledningen till att du fick provision för ditt egna köp var för annonsörens trackingkod var borttagen från deras sajt och därför var vi snälla och gav dig detta som en kompensation.

  Det är mycket beklagligt att den hade fallit bort. Annonsören hade byggt om sin sajt och hade i och med det glömt lägga upp vår trackingkod på nytt. Oftast märker vi sånt här efter ett par dagar och det är inte vanligt att det händer.

  Angående provisionsersättningarna så betalas det endast ut om annonsören har betalt ersättning till oss annars har vi inga pengar och ge ut. Det fungera lika hos alla andra Affiliate-nätverk.
  Vi har haft en del problem med sena utbetalningar och det kommer vi att förbättra. Framöver kommer vi att betala ut alla ersättningar mellan den 1.a och 5.e varje månad förutsatt att annonsören har betlat in ersättningen till oss.

  Jag önskar dig lycka till med din Affiliate-marknadsföring och hoppas du har förtroende för oss framöver!

  MVH
  Daniel

  • Stefan Nilsson

   Det fungerar inte lika hos alla företag. Adtraction har t.ex. som policy att själva ta smällen om deras annonsörer inte betalar sina utgifter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>