Sista året i skolan

Tänkte precis på hur skönt det kommer kännas efter att detta sista år på gymnasiet är avklarat. Då har man gått i skolan 13 år och det räcker för mig kan man säga. Blir garanterat ett år ledigt efter gymnasiet, efter det får jag se om jag pluggar vidare på högskolenivå. Förmodligen inte.. men vem vet, jag kanske växer lite och inser hur viktigt det är att studera vidare.

Jag har aldrig varit skolmotiverad. Dels är det jobbigt att behöva gå upp 0800 för att lära sig saker man inte vill lära sig, dels så glömmer man det mesta rätt snabbt ändå. Sista året nu kommer dock bli roligare då jag ska praktisera 7 månader på internetföretaget Dream Builders.

När studenten är tagen kommer jag få mer tid att jobba på mina egna saker och lära mig sånt jag faktiskt vill lära mig. Planerar då att starta eget företag inom sökmotoroptimering och e-tjänster.

Post navigation


Comments

  • Stefan

    Den stora fördelen med universitet enligt mig är att man får möjlighet att lära sig om sitt favoritämne, ungefär som när man på fritiden läser intressanta böcker och bloggar istället för att läsa på om teologi eller kemi vilket inte tillhör mina favoritämnen.

  • Olof

    Jag håller delvis med Stefan. Jag har själv aldrig varit så glad för skolan men valde att köra högskola direkt efter gymnasiet så man inte tappar bort sig. Tror nog det var bra för mig att börja på direkten annars hade man troligtvis aldrig tagit tag i saken senare.
    Går nu andra året på en teknisk utbildning, även om det är sånt jag i vanliga fall är intresserad av blir det i skolan på något sett drygt. Med affiliate och sånt kan man jobba i sin egna takt medan skolan tvingar en att göra olika saker inom en viss tid. Ska bli skönt när jag väl är klar med min utbildning. :)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>